Det blir allt vanligare att folk köper sig en laddningsbar bil. Men med elbil kommer även problemet om var du ska ladda den. Försök att hitta en lösning till att ladda hemma.

Priset på elbilar

Eftersom elbilar fortfarande tillverkas i liten skala är de dyrare än en vanlig bil. Idag kostar en elbil runt 550 000 kronor, ett pris som förhoppningsvis kommer att gå ner så småningom. I framtiden hoppas nämligen EU att allt fler kommer att välja en elbil framför en bensindriven. Till år 2035 siktar man på att bilutsläppen noll. Ett mål som är fullt möjligt. Men för att det ska bli verklighet behöver vi material för att kunna tillverka elbilar.

Ladda bilen

Många är rädda för att skaffa sig en elbil på grund de skenande elpriserna. Men du med elbil laddar fortfarande den relativt billigt. Speciellt om du jämför med bensinpriset som stigit rejält senaste tiden. Elpriset ligger i skrivande stund på runt 20 till 25 kronor som billigast då du laddar din bil. Du behöver alltså inte vara orolig för att det ska bli dyrare än den bensindrivna bilen, i alla fall inte just nu.