Tekniken inom fordon och transport går snabbt framåt och idag väljer allt fler att byta till en elbil. Fördelarna är många – dels gör du en insats för miljön och dels tenderar elbilar vara billigare i drift än bensindrivna bilar. Ett stort plus är dock om du har möjligheten att ladda din bil hemma.

Egen laddare på tomten

Med en laddare på hemmaplan kan du sänka dina kostnader jämfört med om du betalar för el på laddstationer. Dessutom kan du, med rätt sorts laddare, även få koll på hur stor del el din bil drar av din totala förbrukning hemma. En annan fördel är att du alltid kan vara säker på att bilen är fulladdad på morgonen. Som ett plus kan dessutom en elstation på tomten öka värdet på din bostad!

Få hjälp med installation

Det kanske låter som ett krångligt projekt att själv installera en laddare. Som tur är finns det företag som kan hjälpa dig med installation. Online finns det bra sidor för att läsa mer om hur det fungerar och för att boka en konsultation. Om du har en bostadsförening kan du dessutom ansöka om ekonomiskt stöd för att täcka delar av kostnaden för installation och material.