Det är inte många i världen som har råd att köpa senaste Ferrarin eller en exklusiv Koenigsegg. Istället är man fast med sin Volvo V40 eller Ford Fiesta, som så många andra. Det är klart man vill att bilen ska stå ut från mängden och spegla ens personlighet och stil, på samma sätt som ens musiksmak och kläder gör. 

Bildekaler och foliering

En av de billigaste och enklaste sätten är att köpa bildekaler eller använda sig av foliering för att täcka hela bilen. Då kan man få ett budskap skrivet på sidan av bilen, eller varför inte göra hela bilen schackrutig? Dekaler och foliering görs av professionella och kostar en del, men istället kommer de med garanti och håller väldigt länge.Man kan göra folieringar av hela bilen som gör att lacken ser matt ut och som man kan dra bort själv när man blivit trött på det. Helt plötsligt kan den rostiga Forden ser ut som ny igen.

Omlackering

Att lacka om bilen är ett stort projekt och något man inte ska ta sig an själv om man inte har erfarenhet. Lackering kräver en professionell hand och kostar många tusen kronor. Men om det enda felet på bilen är utseendet, kan det klart vara värt investeringen. Man får en personlig och snygg bil som man även kan sälja vidare till ett bättre pris när den dagen kommer.Att lackera själv innebär stora kostnader eftersom man behöver hålla en perfekt temperatur, ha tillgång till en färgspruta, kvalitetsprej och en kompressor. Sedan ska man blanda till den perfekta färgen och det kan vara ett arbete som även proffsen får kämpa med. Ska inte hela bilen lackeras om kan det vara jobbigt att hitta en nyans som passar den gamla färgen.