Planerar man sälja sin bil finns det absolut saker som kan vara en hjälp på traven. Här listar vi några användbara tips man kan använda sig av för att få bilen såld snabbare.

Rengör den ordentligt

Ett väldigt grundläggande del i försäljning är presentation. Och det säger mer eller mindre sig själv att en ren bil kommer vara mer tilltagande än en smutsig. Ta därför tiden att rengöra bilen ordentligt. Det finns en mängd olika produkter för detta projekt och det är klokt att skaffa ett par olika för att verkligen få ett skinande resultat.

Ta snygga bilder

Har man planerat att lägga upp bilen på Blocket eller liknande är det alltid rekommenderat att ha nya och fina bilder av bilen. Är man lite osäker på vad som är mest attraktivt finns det bra guider att använda sig av som listar många tips om vilka bilder man ska ta och hur man tar dem.

Formulera annonsen rätt

En säljande beskrivning av bilen kommer också vara bra att ha. Se till att skriva den i en ordbehandlare så kan den fånga upp stavfel, eller till och med fel i grammatiken. Tänk på vilka nyckelord som beskriver bilen och just den modell man har. Tänk på vilken information man själv skulle vilja ha vid ett bilköp.

Sätt ett resonabelt pris

Gå ut och titta runt vad andra säljer sina bilar för. Detta kommer att informera vad som kan vara ett lockande pris för bilen. Tänk på att vissa köpare kommer att vilja pruta något. Att sätta priset på några tusenlappar över sin uttänkta pris kan låta en dra bort några och få köparen att känna att de gjort ett bättre deal.