Det är mycket man ska tänka på när man utrustar garaget. För det första så är det ju ett “hem” för våra fordon och behöver också vara ett ställe som hjälper oss att hålla dessa i så gott skick som möjligt.

Vilken typ av garage vill du ha?

Då gäller först att välja vilken typ av garage man vill ha, till exempel varm- eller kallgarage, var på tomten ska det stå, hur stort ska det vara och vad ska det vara till för utöver bilen? Tänk över dessa beslut innan du börjar bygga.Ta hjälp av nätet till att börja med då många sidor har bra artiklar om saker man bör tänka på när man bygger, som här i Vi i Villa.

Förvaring och belysning

När man bestämt sig för själva konstruktionen så är det dags att titta på utrustningen. Är man flitig i trädgården så vill man kanske ha sina prylar och maskiner även för det ändamålet därinne, gillar man att snickra och pyssla i hemmet så kan man behöva utrymme för det i garaget.Det är en bra idé att börja med inredning i form av hyllor, skåp och krokar för att få till ett passande förvaringssystem. Efter det kanske man ska tänka på att skaffa en bra belysning vid arbetsbord och öppna ytor så att du ser ordentligt när du mekar eller arbetar.Se bara upp för att inte hamna i hamstrings-fällan och gör regelbundna utrensningar av verktyg som du inte behöver. Sälj, ge bort eller släng sådant som bara samlar damm, saker du har mer av än du behöver (är det verkligen nödvändigt att ha tre sopkvastar och lika många grillar?), och sådant som bara står i vägen och till och med kan utgöra en säkerhets- eller brandrisk.Tänk på garaget och dess utrustning och interiör som en förlängning av hemmet och behandla bilens hem med samma omtanke som ditt eget.