mekaniker_276432734Många bilägare med garage har nog haft drömmen att har tillräckligt med plats för bilen och samtidigt kunna använda det för att arbeta med den där inne. Här ska vi titta lite på vad man kan göra för att realisera denna dröm.

Storleken

För att kunna arbeta med bilen på riktigt inne i garaget måste man ju tillräckligt med utrymme för att gå omkring runtom bilen och ha utrymme att ligga under bilens fyra sidor. Om garaget inte är tillräckligt stort för detta kan man börja med att titta på hur mycket man kan röja bort från sidorna och fixa mer utrymme. Räcker inte detta kanske man måste börja fundera på att bygga ut.

Isoleringen

Isolering i garaget är visserligen inte ett måste, men vill man kunna vara där och hålla på under det kallare halvåret kommer isoleringen underlätta detta väldigt mycket och öka möjligheterna för hur man kan använda utrymmet. Med isolering är det dock även viktigt att tänka på ventilationen. När man håller inne värmen bygger man även upp fukt och denna måste ju ut för att inte skada allehanda delar av och i garaget.

Utrustningen

Med mer yta och seriös satsning på ett verkstadsgarage är det dags att börja tänka på utrustningen. Detta är ju mer eller mindre upp till var och en, men de flesta kan nog komma på en hel del saker som vore användbart och roligt att ha i det nya garaget. Kanske man bara satsar på lite nya verktyg eller även ser till att skaffa några riktigt bra förvaringsskåp och en riktigt montörsvagn så man kan lättare ta sig in under bilen och ut igen.